Derfor virker TENSO massageterapi - Alt at vide om den anerkendte behandlingsform

Derfor virker TENSO massageterapi - Alt at vide om den anerkendte behandlingsform

Derfor virker Tenso - artikel

Hvad er TENSO massageterapi, hvilke behandlingsformer findes der og hvorfor virker TENSOs behandlinger? 
I denne artikel vil vi komme rundt omkring, hvad apparatet indeholder og hjælper imod.

Hvad er TENSO massageterapi?

TENSO apparat

TENSO massageterapi er et lille rundt apparat, som indeholder 3 forskellige behandlingsmuligheder. Apparatet tilkobles på gelpuder, som kan skiftes over tid. Disse gelpuder klistres på kroppen, de steder hvor der opleves smerter eller ømhed. Apparatet er trådløst og betjenes via en app. Nedenfor ses en række af de smerter eller tilstande som TENSO kan afhjælpe:

 • Nakkesmerter
 • Lændesmerter og rygsmerter
 • Muskelsmerter
 • Ledsmerter
 • Hovedpine
 • Inflammatoriske tilstande
 • Muskel- og fiberskader
 • Neuromuskulær kontrol efter lammelse
 • Smertelindring
 • Hævelser / Ødem
 • Muskelspændinger
 • Spændingshovedpine
 • Overbelastningsskader
 • Psykologisk afslapning

Sådan virker TENSO massageterapi mod smerter

Nakkesmerter

Tenso har som tidligere nævnt 3 forskellige behandlingsmuligheder, netop TENS-, EMS- og Wellness behandling. Nedenfor kan du læse hvad disse forskellige behandlinger gør.

Smertelindring - 4 programmer

Smertelindring

TENS er en forkortelse for: Transkutan Elektrisk Nerve Stimulation. Denne veldokumenterede metode har været anvendt og anerkendt i mere end 100 år, og betragtes verden over som en af de mest effektive og positive behandlingsmetoder. Bl.a. benyttes denne til behandling af forskellige smerte- og muskelrelaterede sygdomme. TENS behandling benyttes derfor især til smertelindring af de forskellige tilsande i kroppen.

Med elektroterapibehandlinger opnås en forøgelse af blodcirkulationen i de behandlede områder, således at mængden af affaldsstoffer og mælkesyre, der borttransporteres øges markant. Samtidig medfører de rytmiske sammentrækninger, at der bliver løsnet op for muskelspændingerne i ryggen. Smertelindringen opstår ligeledes fordi impulserne stimulerer kroppens produktion af endorfiner, som er kroppens eget smertestillende middel.

Muskelstimulering - 3 programmer

Muskelstimuleringsbehandling

Muskelstimuleringsprogrammet benytter EMS behandling som er en forkortelse for, elektronisk muskel stimulation. Denne behandlingsform benyttes ofte af atleter som ønsker hurtigere restitution eller, som oplever ømhed efter hård træning. EMS behandling kan både benyttes til ømme muskler, kroniske smerter eller akutte smerter som opstår af overbelastning.

Selve muskelstimulerings programmet indeholder 3 behandlingsforløb. Behandlingen aktiverer dine muskler i det område, hvor TENSO er placeret. Dette sker ved, at blodcirkulationen øges og tidligere inaktive muskelfibre vil derfor blive aktiveret. Ligeledes frigives ophobning af mælkesyrebakterier i musklerne, hvilket vil hjælpe med at restituere din krop endnu hurtigere. Derfor er denne behandling perfekt at bruge i forbindelse med træning, da den vil hjælpe til hurtigere muskelopbygning. Den hurtigere restitution kan ligeledes forebygge kommende overbelastningsskader eller generel ømhed.

Massageterapi - 3 programmer

Massageterapi behandling

Wellness behandlingen hjælper mod spændte muskler og en stresset krop. Denne behandling plejer din krop og under behandlingen kan du evt. skifte placering af gelpuden undervejs, for at opnå en plejende og terapeutisk behandling. Tenso massageterapi sender ved denne behandling elektropulser gennem kroppen til musklerne. Den samme effekt kan ikke opnås gennem almindelig massage. 

Massageterapien føles som en behagelig “prickel” og stimulerer de naturlige endorfiner i kroppen, så du efter behandlingen kan opleve et velbehag i musklerne.

Fordele ved TENSO

TENSO er ikke en ny metode og der findes mange forskellige modeller på markedet. Fordelen ved dette apparat er, at den er trådløs. De fleste apparater som findes på markedet, indeholder elektroder frem for gelpads. Med TENSO apparatet kan du frit bevæge dig rundt under din behandling. Dette er ikke muligt ved de fleste modeller som benytter elektroder. TENSO er ligeledes nem at betjene i app’en og endnu en fordel er, at TENSO har 3 forskellige behandlingsmuligheder. Ofte ses det, at andre modeller enten kun indeholder EMS eller TENS. Her får du begge behandlinger samt muligheden for en Wellness behandling. 

Find TENSO produktet her.

Tilbage til blog